Kommande evenemang och resor

Välkommen till Forskning & Framsteg och Vetenskapsmedias evenemang och resor.

Kunskapskryssning

Välkommen till höstens spännande kunskapskryssning! Möt fem framstående forskare som berättar om döda vulkaner, biologiska läkemedel, dinosauriers kognition, liv i rymden och dagens 70-åringar. Boka biljett idag så du kommer med!

När: Onsdagen den 18 september - torsdagen den 19 september
Var: Ålands Hav
Arrangör: Forskning & Framsteg

Mindfulnessresa till Nepal med Modern Psykologi

Var med om en oförglömlig resa till Nepal tillsammans med Magnus Fridh, författaren till boken Viloläge: Mindfulness och meditation i vardagen. Du får bo i kloster, delta i mindfulnessövningar,besöka sevärdheter, möta en uråldrig kultur och uppleva makalösa naturscenerier. Varje dag kommer att innehålla meditation, mindfulness och yoga. Författaren Magnus Fridh finns med på hela resan och kommer att hålla i meditationsstunder samt lättare Asthangayoga. Temat för resan är återhämtning,närvaro och vila. Hur kan vi hitta lugn i vardagens höga puls? På den här resan krävs inga förkunskaper för att delta, vi kommer tillsammans att utforska olika tekniker. Stegvis kommer Magnus att guida deltagarna i yoga- och mindfulnessövningar som är lätta att applicera i vardagen. Detta gör vi givetvis bäst i Nepal, där meditationens rötter är starka.

När: 13 oktober - 23 oktober
Var: Nepal
Arrangör: Indienresor i samarbete med Modern Psykologi.

Lättlästdagen

En nyttig heldag för dig som är intresserad av språk, läsning och begriplighet eller arbetar med personer som har behov av lättläst. Du får: Kompetensutveckling för dig som möter läsare med olika behov. Senaste forskningen om läsning och språkinlärning. Ta del av författares tankar om skrivande. Handfasta tips att ta med in i vardagen.

När: 8 november 2019
Var: Citykonferensen
Arrangör: Språktidningen

Hjärndagen

Den 15 november är det dags igen för Modern Psykologis och Forskning & Framstegs årliga evenemang Hjärndagen på Chinateatern/Berns. Vi har bjudit in en rad intressanta talare som berättar om den senaste hjärnforskningen. Det blir en lärorik och spännande heldag med föreläsningar och lunch i Berns vackra salonger. Begränsat antal platser, boka redan nu!

När: Fredag 15 november 2019
Var: Chinateatern och Berns
Arrangör: Forskning & Framsteg och Modern Psykologi


Forskning & Framsteg • Adress: Box 1191, SE-111 91 Stockholm, besöksadress: Drottningg 108
Vetenskapsmedia AB • Adress: Valhallav 117 F, SE-115 31 Stockholm
Kontakt: Eva Bergström, 0709402318, eva.bergstrom@vetenskapsmedia.se

loggor, sidfot