Kommande evenemang och resor

Välkommen till Forskning & Framsteg och Vetenskapsmedias evenemang och resor.

Historiska Albanien med Populär arkeologi

Följ med på en vindlande historisk resa i natursköna Albanien! En resa som tar oss med till många intressanta arkeologiska platser under sakkunnig ledning av fil. dr Allan Klynne. I detta okända hörn av Balkan är landskapet lika dramatiskt som historien. Allan Klynne har specialkunskaper om den grekisk-romerska antiken, men resan ger oss en inblick i landets historia under olika tidsperioder. Albanien har genom årtusendena varit skådeplats för kulturmöten och konflikter mellan greker, illyrer, romare, bysantiner, osmaner och inte minst Europas stormakter under 1900-talet.

När: 7 dagar med avresa 20 sep 2018
Arrangör: Gränslösa resor i samarbete med Populär arkeologi

Mindfulnessresa till Nepal med Modern Psykologi

Följ med på en oförglömlig resa till Nepal tillsammans med Magnus Fridh, författaren till boken Viloläge. Du får bo i kloster, delta i olika mindfulnessövningar, besöka sevärdheter, uppleva makalösa naturscenerier och möten med uråldrig kultur. Varje dag kommer att innehålla meditation, mindfulness och yoga som baseras på boken Viloläge - Mindfulness och meditation i vardagen, som kom ut på Natur och Kultur 2017. Författaren Magnus Fridh finns med på hela resan och kommer varje dag att hålla i guidade meditationsstunder samt mjuka och lugna yogapass. Temat för resan är återhämtning, närvaro och vila. Hur kan vi hitta vila i vardagens höga puls?

När: 14 oktober - 24 oktober
Var: Nepal
Arrangör: Indienresor i samarbete med Modern Psykologi.

Sulawesi med Forskning & Framsteg

Följ med på en spännande resa till Sulawesi. Sulawesi ligger mitt i skiljelinjen mellan Asiens och Australiens fauna och flora. Här går Wallace-linjen och här verkade Alfred Russel Wallace, mannen som kom på principen för arternas uppkomst samtidigt som Darwin. På resan besöker vi den spännande Torajakulturen och Pettakere-grottan med 40000 år gamla målningar. Det blir även vandringsturer i allt från högt belägna bergsregnskogar till låglandsregnskogar,för att få se så mycket av de unika makakerna, kuskuserna och spökdjuren som finns här.

När: 18 oktober - 3 november
Arrangör: Forskning & Framsteg och Äventyrsresor

Angkors gåtor med Forskning & Framsteg

Följ med på en unik och innehållsrik historisk och arkeologisk resa till en mäktig men till stora delar okänd civilisation. En resa som också ger inblick i dagens expansiva Kambodja och Vietnam och sätter dessa länders utveckling i ett historiskt perspektiv.Den går till det gamla Angkorväldet där vi reser från imperietshöjdpunkt till dess vagga. Vi ser förstås de världskända monumenten, som självaste Angkor Wat och det centrala stadstemplet Bayon, men tar också del av de allra nyaste arkeologiskarönen och går på jakt efter det försvunna Mahendraparvata.

När: 20 oktober - 1 november
Arrangör: Forskning & Framsteg och Kinaresor


Forskning & Framsteg/Vetenskapsmedia AB • Adress: Box 1191, SE-111 91 Stockholm • Besöksadress: Drottninggatan 108 • Kontakt: Eva Bergström, 0709402318, eva.bergstrom@vetenskapsmedia.se

loggor, sidfot