Kommande evenemang och resor

Välkommen till Forskning & Framsteg och Vetenskapsmedias evenemang och resor.

Föreläsning: Att bekämpa organiserad brottslighet i Sverige

Amir Rostami är kriminolog vid Stockholms universitet och har ett förflutet som polis. I sin forskning har han specialiserat sig på att förstå de mekanismer som gjort det möjligt för kriminella gäng att växa i Sverige  och hur de kan bekämpas.

När: 27 september kl 18.00 - 19.30
Var: Folkuniversitetet Stockholm
Arrangör: Forskning & Framsteg

Föreläsning: Social ångest, terapi och den formbara hjärnan

Lär dig mer om hur formbar vår hjärna är  och på vilket sätt den kunskapen hjälper till att förstå när en effektiv psykologisk behandling för social ångest ska sättas in, och hur den fungerar. Föreläsare: Kristoffer N T Månsson, forskare i psykiatri och psykologi vid Karolinska institutet och Stockholms universitet, berättar utifrån sin egen forskning.

När: 11 oktober 18.00 - 19.39
Var: Folkuniversitetet Stockholm
Arrangör: Forskning & Framsteg

Mindfulnessresa till Nepal med Modern Psykologi

Följ med på en oförglömlig resa till Nepal tillsammans med Magnus Fridh, författaren till boken Viloläge. Du får bo i kloster, delta i olika mindfulnessövningar, besöka sevärdheter, uppleva makalösa naturscenerier och möten med uråldrig kultur. Varje dag kommer att innehålla meditation, mindfulness och yoga som baseras på boken Viloläge - Mindfulness och meditation i vardagen, som kom ut på Natur och Kultur 2017. Författaren Magnus Fridh finns med på hela resan och kommer varje dag att hålla i guidade meditationsstunder samt mjuka och lugna yogapass. Temat för resan är återhämtning, närvaro och vila. Hur kan vi hitta vila i vardagens höga puls?

När: 14 oktober - 24 oktober
Var: Nepal
Arrangör: Indienresor i samarbete med Modern Psykologi.

Kunskapskryssning

Välkommen till ett givande dygn på havet, fyllt av kunskap, god mat och dryck och spännande samtal med andra vetenskapsintresserade! Lyssna till föredrag av framstående forskare och möt Forskning & Framstegs redaktörer.

När: Onsdagen den 17 oktober 17.00 – måndagen den 18 oktober 15.15
Var: Viking Line Cinderella
Arrangör: Forskning & Framsteg

Angkors gåtor med Forskning & Framsteg

Följ med på en unik och innehållsrik historisk och arkeologisk resa till en mäktig men till stora delar okänd civilisation. En resa som också ger inblick i dagens expansiva Kambodja och Vietnam och sätter dessa länders utveckling i ett historiskt perspektiv.Den går till det gamla Angkorväldet där vi reser från imperietshöjdpunkt till dess vagga. Vi ser förstås de världskända monumenten, som självaste Angkor Wat och det centrala stadstemplet Bayon, men tar också del av de allra nyaste arkeologiskarönen och går på jakt efter det försvunna Mahendraparvata.

När: 20 oktober - 1 november
Arrangör: Forskning & Framsteg och Kinaresor

Föreläsning: Spädbarnsvården lyfte Sverige

Therese Nilsson är docent i nationalekonomi vid Lunds universitet och Institutet för Näringslivsforskning. Hon har studerat vad som hände när fri spädbarnsvård började införas i Sverige på 1930-talet. Effekten var starkare och mer omfattande än hon hade väntat sig  en kunskap som är mycket viktig inom bland annat dagens biståndsarbete.

När: 29 nov 2018 kl 18.00 - 19.30
Var: Folkuniversitetet Stockholm
Arrangör: Forskning & Framsteg


Forskning & Framsteg/Vetenskapsmedia AB • Adress: Box 1191, SE-111 91 Stockholm • Besöksadress: Drottninggatan 108 • Kontakt: Eva Bergström, 0709402318, eva.bergstrom@vetenskapsmedia.se

loggor, sidfot