Kommande evenemang och resor

Välkommen till Forskning & Framsteg och Vetenskapsmedias evenemang och resor.

Föreläsning: Att bekämpa organiserad brottslighet i Sverige

Amir Rostami är kriminolog vid Stockholms universitet och har ett förflutet som polis. I sin forskning har han specialiserat sig på att förstå de mekanismer som gjort det möjligt för kriminella gäng att växa i Sverige  och hur de kan bekämpas.

När: 27 september kl 18.00 - 19.30
Var: Folkuniversitetet Stockholm
Arrangör: Forskning & Framsteg

Föreläsning: Social ångest, terapi och den formbara hjärnan

Lär dig mer om hur formbar vår hjärna är  och på vilket sätt den kunskapen hjälper till att förstå när en effektiv psykologisk behandling för social ångest ska sättas in, och hur den fungerar. Föreläsare: Kristoffer N T Månsson, forskare i psykiatri och psykologi vid Karolinska institutet och Stockholms universitet, berättar utifrån sin egen forskning.

När: 11 oktober 18.00 - 19.39
Var: Folkuniversitetet Stockholm
Arrangör: Forskning & Framsteg

Mindfulnessresa till Nepal med Modern Psykologi

Följ med på en oförglömlig resa till Nepal tillsammans med Magnus Fridh, författaren till boken Viloläge. Du får bo i kloster, delta i olika mindfulnessövningar, besöka sevärdheter, uppleva makalösa naturscenerier och möten med uråldrig kultur. Varje dag kommer att innehålla meditation, mindfulness och yoga som baseras på boken Viloläge - Mindfulness och meditation i vardagen, som kom ut på Natur och Kultur 2017. Författaren Magnus Fridh finns med på hela resan och kommer varje dag att hålla i guidade meditationsstunder samt mjuka och lugna yogapass. Temat för resan är återhämtning, närvaro och vila. Hur kan vi hitta vila i vardagens höga puls?

När: 14 oktober - 24 oktober
Var: Nepal
Arrangör: Indienresor i samarbete med Modern Psykologi.

Kunskapskryssning

Välkommen till ett givande dygn på havet, fyllt av kunskap, god mat och dryck och spännande samtal med andra vetenskapsintresserade! Lyssna till föredrag av framstående forskare och möt Forskning & Framstegs redaktörer.

När: Onsdagen den 17 oktober 17.00 – måndagen den 18 oktober 15.15
Var: Viking Line Cinderella
Arrangör: Forskning & Framsteg

Lättlästdagen

En nyttig heldag för dig som arbetar med unga eller vuxna som har behov av lättläst eller som på andra sätt behöver stärkas i sin språkutveckling. * Ny inspiration i ditt arbete * Kompetensutveckling för dig som möter läsare med olika behov * Senaste forskningen om språkinlärning och lättläst * Handfasta tips att ta med in i vardagen * Möjlighet att knyta nya kontakter * Ta del av författares tankar kring lättläst och tillgänglighet

När: 9 november
Arrangör: Språktidningen och Vilja förlag

Hjärndagen

Välkommen till en heldag med föreläsningar om hjärnan. Lär dig mer om sömn, autism, medvetandet, språkutveckling, stamcellsforskning med mera. Begränsat antal platser, boka redan nu!

När: Fredagen den 16 november.
Var: Rival, Mariatorget i Stockholm
Arrangör: Forskning & Framsteg och Modern Psykologi

Språkforum i Göteborg

Nu kommer Språkforum till Göteborg! Välkommen till en lärorik och underhållande dag om språk! Öka dina kunskaper om hur du använder det svenska språket, både i tal och skrift. Vi garanterar att du lär dig saker som du har nytta av såväl på jobbet som privat.

När: Tisdagen den 27 november
Var: Chalmers konferens, Chalmersplatsen 1, Göteborg.
Arrangör: Språktidningen

Föreläsning: Spädbarnsvården lyfte Sverige

Therese Nilsson är docent i nationalekonomi vid Lunds universitet och Institutet för Näringslivsforskning. Hon har studerat vad som hände när fri spädbarnsvård började införas i Sverige på 1930-talet. Effekten var starkare och mer omfattande än hon hade väntat sig  en kunskap som är mycket viktig inom bland annat dagens biståndsarbete.

När: 29 nov 2018 kl 18.00 - 19.30
Var: Folkuniversitetet Stockholm
Arrangör: Forskning & Framsteg


Forskning & Framsteg • Adress: Box 1191, SE-111 91 Stockholm, besöksadress: Drottningg 108
Vetenskapsmedia AB • Adress: Valhallav 117 F, SE-115 31 Stockholm
Kontakt: Eva Bergström, 0709402318, eva.bergstrom@vetenskapsmedia.se

loggor, sidfot