Fullbokat: Psykologikväll

Välkommen till en kväll om att hantera känslor och att hålla fokus trots pling i mobilen.

När: Tisdag 23 april kl 18-20:30

Var: Natur & Kultur, Karlavägen 31, Stockholm. T-bana: Östermalmstorg.

Pris: 295:- (inkluderar fika).

Dessutom: Böcker till specialpris och goodiebag till alla.

Psykologikvällen är ett samarbete mellan Modern Psykologi och Natur & Kultur.

Program:

18.00 Inledning

Sanna Wallin (Natur & Kultur) och kvällens moderator Jonas Mattsson (Modern Psykologi) inleder.

18.10 Hjärnan, skärmen och krafterna bakom

Vi kollar mobilen hundratals gånger om dagen, bråkar med våra barn om skärmtid och svarar på jobbfrågor så fort det plingar till. När digitala tjänster tävlar om vår tid ställs högre krav än någonsin på hjärnans förmåga att hålla fokus och inte bli distraherad eller bortdribblad i hörn där vi inte mår bra av att vara.

Sissela Nutley är doktor i kognitiv neurovetenskap. Hon berättar om hjärnans formbarhet och ger fördjupad kunskap om hur belöningssystemet triggas av sociala medier, om hjärnans behov av stimulansfri tid för återhämtning och om tonårshjärnans biologiska sårbarheter.

Föreläsarna: Sissela Nutley, aktuell med boken Distraherad: Hjärnan, skärmen och krafterna bakom, Hanna Sahlin och Elizabeth Malmquist, aktuella med boken Känslor som kraft eller hinder: En handbok i känsloreglering.

19.10 Fika och bokförsäljning

19.30 Känslor som kraft eller hinder

Känslor ger oss kraft, driv och fördjupar livsupplevelsen. Men de kan också göra att vi beter oss på sätt som vi inte förstår eller gillar, och bli ett hinder. Här får du praktiska tips och strategier för hur du kan hantera svåra känslor i vardagen.

Elizabeth Malmquist och Hanna Sahlin är legitimerade psykologer med mångårig erfarenhet av dialektisk beteendeterapi (DBT). De kommer att beskriva hur känslor fungerar, vad de vill säga oss och hur vi kan närma oss viktiga värden och mål i livet med hjälp av våra känslor – ibland genom att förhålla oss annorlunda till dem.

20.30 Slut